15/06/2024

Humanity 2022

Poštovani sugrađani pre svega Veliko HVALA!
Ovom objavom ujedno i zatvaram doniranja za ovu godinu. Udruženje Zeleni mir Srbija je organzovalo od početka godine (od februara) 10 velikih i 7 malih akcija prikupljanja hrane, hemije, garderobe i inventara, kao pomoć socijalno ugroženim porodicama, beskućnicima, samohranim roditeljima i porodicama sa bolesnim članom (invalidnim licima). Takođe, Udruženje je obezbedilo puno garderobe za 9 kombi vozila za Zavod Male Pčelice(lica ometena u razvoju koji broji preko 1000 korisnika) . Osim toga, obezbedilo je puno stvari za porodicu Matic iz Stragara koji su 23. 11 izgubili kucu u požaru. Takođe smo bili uključeni prilikom pomoći Romskim porodicama u naselju Aerodrom, koje su u vatrenoj stihiji izgubile svoje domove. Pored svega ovoga, uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta, Instituta za Hemiju, prikupljen je materijal za pravljenje paketića za decu uzrasta do 7 godina, kao i za decu sa smetnjama u razvoju. Obezbeđeno je ukupno 20 paketića. Shvativši važnost i urgentnost u apelima koje smo poslali u javnost, odziv naših sugrađana je bio više nego prijatno iznenađujući i pohvalan. Nesebičnu podršku su pokazali brojni sugrađani iz svih delova grada, kao i pojedini privatnici, organizacije i udruženja. Zajedno smo uspeli da zbrinemo makar na neko vreme 24 porodice koje zajedno broje 57 lica koja su ispod margine socijale… Pored toga, pružili smo podršku i pomogli oko 78 porodica koje su nam se obratile za pomoć, a tu su i mnogi drugi koji su tražili da im obezbedimo konkretne stvari.
Ovom prilikom bih se i zahvalio javno svima koji su se odazvali našim pozivima i pomogli shodno svojim mogućnostima. Pored pomoći ugroženima, rešen je i veliki deo tekstilnog materijala koji je jedno vreme počeo da preplavljuje naše kontejnere i da se tretira kao otpad.
Zahvalio bih se Nikoli Miletiću, Draganu Raškoviću, PD Žeželj-u i PMF-U, kolektivu Instituta za Hemiju i svojoj porodici koja mi je dozvolila da svoju kuću pretvorim u skladište 😅 i bila svo vreme podrška.
Zahvaljujem se u ime porodica kojima smo zajednički pomogli!
[envira-gallery id="1207"]