15/06/2024

BELE POKLADE, 5.mart 2022.

Ovim fotografijama želimo da vam prenesemo radost, veselje, nostalgične osećaje kao i veliki osećaj ponosa koje smo svi mi učesnici danas osetili u našoj prvoj pokladnoj povorci. ❤️
Ponosni smo jer su naša deca danas naučila jednu lekciju iz narodne tradicije. Ono što su doživeli, grejaće im srca godinama.
Ponosni smo i činjenicom što pokrenusmo talas radosti 🌊❤️ kod svih sugrađana koji nas sretoše na ulici, koje smo izmamili do kapije, terase, prozora, koji su nam bacali slatkiše, pomorandže, plazma keks, čokoladice a neki i sitne novce…😊 Ono što se zateklo u kućnim zalihama podelili su od srca gomili maskirane bučne dece koja su lupala u bubnjeve, šerpe, duvala u trubice, prizivajući radost proleća, napredak i sreću. H V A L A  vam svima! ❤️
Poštujmo običaje i veru drugih naroda ali ne dozvolimo da tuđe uzme primat nad našim! „Belom nedeljom“ oterasmo zle duhove zime.
Organizator PD Žeželj uz podršku Udruženja Zeleni mir Srbija, lideri manifestacije Vesna Vujicic, Jelena Pavlović i Saša Alempijević.