15/06/2024

Formulu izračunaj zdravljem se naoružaj – Kragujevac

Naučni klub Centra za obrazovanje Kragujevac, realizovao je 12. oktobra 2021.godine, radionice u okviru projekta „Formulu izračunaj zdravljem se naoružaj“, koji se finansira od strane Centra za promociju nauke kroz Javni poziv za podršku projektima promocije i popularizacije nauke u Naučnim klubovima.

Radionice su realizovane u OŠ „Moma Stanojlović“, u Kragujevcu, za učenike škole. U četiri realizovane radionice ukupno je prisustvovalo 85 učenika trećeg razreda i profesora razredne nastave.
Projekat je namenjen promociji i popularizaciji nauke, podizanju naučne pismenosti učenika i razvijanju veština komunikacije.

Kroz interaktivne radionice učesnici su se upoznali sa principima zdrave ishrane i stekli znanja o sastavu i energetskoj vrednosti namirnica. Kroz timski rad imali su priliku da sastave zdrav jelovnik za jedan dan, i razgovaraju o svojim navikama u ishrani.

Autori i realizatori su Milena Živković, istraživač saradnik na PMF-u u Kragujevcu, Aleksandra Živadinović, profesor matematike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i Saša Alempijević, master biolog i diplomirani ekolog ujedno predsednik organizacije Zeleni mir Srbija.

[envira-gallery id=“901″]