15/06/2024

Ovoga puta Zeleni mir Srbija je uzeo učešće i postao deo jedne lepe i zanimljive priče. U nastavku pogledajte koje.

Uspešno je održan još jedan eko kamp mladih istraživača u Tršiću koji tradicionalno okuplja mlade iz drugih gradova Srbije sa istom misijom. Eko kamp u Tršiću realizovan je kroz projekat „Mladi su zakon 2021“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, a preko Mladih istraživača Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade a uz podršku grada  Loznice. Cilj kampa je da se mladi upoznaju sa prirodom svoje zemlje, ali i da pokušaju da reše probleme sa kojima se priroda sreće i da pronađu dugotrajnija održiva rešenja.
U saradnji sa Gradom Loznica, Mladim istraživačima Srbije i konakom „Čuvarkuća“, Kancelarija za mlade je od 23.-26. septembra učesnike eko kampa sprovela kroz predviđene aktivnosti, te smo zahvaljujući dobroj energiji i želji mladih da poboljšaju stanje i izgled naše sredine, učinili još jedan lep gest za našu životnu sredinu.
Osim čišćenja manjih divljih deponija na teritoriji Tršića, pravljenja i postavljanja kante za smeće na „najkritičnijoj tački“, održane su radionice, na kojima su gosti kampa stekli osnovna znanja u oblasti fotografije. Poslednji dan protekao je šetnjom od Tršića do manastira Tronoše.
Veoma nas raduje činjenica da su ovakvi kampovi podržani, te se radujemo ponovnom susretu i novim ekološkim akcijama. 💪🏔🌳🌲🌱🌿☘️

 

 

[envira-gallery id=“897″]